Capirotada
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 657 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 403 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 65 g
 - Cholesterol 43.1 mg
 - Draslík 233.3 mg
 - Vláknina 12130 mg
 - Vitamín A 12130 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Světlou bagetu nakrájíme na 30 plátků 1 cm silných. Po obou stranách je tence potřeme máslem. Opečeme na pánvi z obou stran dohněda.
 - 
                                2
Do hrnce dáme cukr, skořici, vodu a zahřejeme. Mícháme, až se cukr rozpustí. Přivedeme k varu, zmírníme plamen a vaříme 15 minut bez míchání. Vyjmeme skořici a přilijeme sherry.
 - 
                                3
Troubu předehřejeme na 180°C. Čtvercový pekáč o straně 20 cm vymažeme máslem. Vyložíme plátky bagety, posypeme hrozinkami, mandlemi, strouhaným sýrem a zalijeme sirupem. Necháme nasáknout. Pečeme 30 minut, až bude dezert zlatohnědý.
 - 
                                4
Vyjmeme z trouby a necháme 5 minut stát. Poté nakrájíme na čtverce. Podáváme studené, polité smetanou a posypané mandlovými lupínky.