Tamarindová aqua fresca
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 11 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 391.6 mg
 - Vláknina 7537.5 mg
 - Vitamín A 7537.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tamarindové lusky oloupeme, dužinu dáme do mísy a zalijeme teplou vodou. Necháme minimálně 4 hodiny máčet.
 - 
                                2
Do jiné mísy vložíme cedník, vlijeme do něho tamarindovou směs a protlačíme sítem pomocí vařečky, semena vyhodíme.
 - 
                                3
Do přeceděné směsi přidáme cukr a dobře promícháme, až se cukr rozpustí.
 - 
                                4
Vlijeme do džbánu, dobře vychladíme a podáváme v širokých nízkých sklenicích.