Atole
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 70.8 mg
 - Vláknina 2121.8 mg
 - Vitamín A 2121.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku a vodu dáme do hrnce se silným dnem a šleháme, až vznikne hladká pasta. Dáme na mírný oheň, přidáme vanilkový lusk a přivedeme k varu, stále mícháme, až zhoustne. Zašleháme cukr, skořici a šleháme, až se cukr rozpustí. Odstavíme z ohně.
 - 
                                2
Přidáme-li ovoce, rozmixujeme je v mixéru, aby bylo hladké, pak pyré prolisujeme přes síto.
 - 
                                3
Pyré zamícháme do směsi a dáme zpět na oheň, aby se prohřálo.
 - 
                                4
Odstraníme vanilku a podáváme.