Mexický bramborový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 160 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 81 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 806.4 mg
 - Vláknina 15860.2 mg
 - Vitamín A 15860.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 68.9 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Avokádo rozpůlíme, pokapeme citronovou štávou, vyjmeme pecku
 - 
                                2
a lžičkou vydlabeme dužinu.
 - 
                                3
Dužinu avokáda smícháme s olivovým olejem, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, prolisovaným stroužkem česneku a citronovou štávou - postačí dvě kávové lžičky. Směs dáme vychladit.
 - 
                                4
Uvaříme 4 velké brambory, vodu slijeme, brambory necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.
 - 
                                5
Teď už nám zbývá jen nakrájená rajčata a papriku smíchat s plátky brambor. Okořeníme solí, pepřem a jednou rozemletou chilli papričku.
 - 
                                6
Salát nandáme na talíře nebo do misek a navrch přidáme vychlazenou směs avokáda. Ozdobíme plátkem citronu.