Mexická tortilla s treskou a zelím
Suroviny
- 450 g Treska aljašská
 - 80 g Omáčka hot salsa
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 0.25 kávová lžička Oregano sušené
 - 0.25 kávová lžička Kmín římský
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Limetka
 - 8 ks Tortilla
 - 0.25 ks Zelí hlávkové červené
 - 0.5 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1241 kcal
 - Sacharidy 226 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 526 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 225 g
 - Cholesterol 41.6 mg
 - Draslík 1571.5 mg
 - Vláknina 65744.2 mg
 - Vitamín A 65744.2 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.6 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si tresku. Na míse posypeme maso polovinou mletého římského kmínu, oregana, chilli koření a pokrájeného česneku. Tresku poté obalíme v mouce. Obalené tresčí maso po částech orestujeme na oleji. Maso odkládáme na ubrousky, abychom ho zbavili přebytečného oleje.
 - 
                                2
Tence pokrájené zelí smícháme se zbylým oreganem, česnekem, římským kmínem a chilli kořením. Do zelí vmícháme šťávu z limetek, sůl a ostrou omáčku podle výběru.
 - 
                                3
Placky zahřejeme na suché pánvi. V průběhu ohřívání placky zastříkneme vodou. Hotové placky odložíme a držíme v teple.
 - 
                                4
Každou placku naplníme směsí ryby a zelí. Směs posypeme posekaným koriandrem, drobně sekanou cibulí a salsou. Směs do placky zabalíme a podáváme.