Grilované papriky s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 594 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 519.5 mg
 - Vláknina 9802.5 mg
 - Vitamín A 9802.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 183.8 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Červené i zelené papriky zbavíme jádřinců a rozkrojíme napůl. Vložíme pod gril, pokapeme olivovým olejem a opékáme, až téměř zčernají. Papriky opatrně vložíme do mikrotenového sáčku a necháme 10 minut odležet. Zapaří se a půjdou lépe oloupat. Papriky vyjmeme a oloupeme, nakrájíme je na proužky, cibuli rozkrojíme napůl a poté pokrájíme na nudličky. Do misky vsypeme papriky, cibuli, prolisovaný česnek, přilijeme panenský olej, limetkovou šťávu, osolíme, opepříme, přisypeme posekanou petrželku a promícháme. Necháme 15 minut odležet a podáváme jako přílohu ke grilovaným pokrmům.