Polévka z koriandru
Suroviny
- 100 g Koriandr
 - 500 ml Vývar drůbeží
 - 200 ml Zakysaná smetana
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Kmín mletý
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 4 polévková lžíce Olej avokádový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 413 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 12.1 mg
 - Vláknina 126.3 mg
 - Vitamín A 126.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Koriandr rozmixujeme s trochou vývaru dohladka.
 - 
                                2
Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme vychladlým vývarem.
 - 
                                3
Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, kmín a rozmixovaný koriandr.
 - 
                                4
Vaříme 15 minut.
 - 
                                5
Poté přidáme zakysanou smetanu a prohřejeme.
 - 
                                6
Podáváme pokapané avokádovým olejem a posypané chilli kořením.