Mexické nudle
Suroviny
- 150 g Žampiony - sterilované
 - 400 g Nudle široké
 - 200 ml Rajčatová šťáva
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Okurky nakládané
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 4 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 486 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 2647 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 87 g
 - Cholesterol 16 mg
 - Draslík 240.9 mg
 - Vláknina 7086.3 mg
 - Vitamín A 7086.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nudle uvaříme v hrnci s osolenou vodou, do které jsme přidali lžíci oleje. Po uvaření scedíme a necháme okapaz.
 - 
                                2
Očištěnou papriku nakrájíme na drobné kostičky, žampióny slijeme a nakrájíme na plátky. Stejně tak i okurky.
 - 
                                3
Máslo rozpustíme na pánvi nebo v kastrolu. Podusíme na něm papriku, potom zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání necháme zpěnit.
 - 
                                4
Podlijeme rajčatovou šťávou, smetanou a vše chvíli povaříme.
 - 
                                5
Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme chilli.
 - 
                                6
Nakonec do omáčky přidáme žampióny a okurky, necháme je dobře prohřát.
 - 
                                7
Nudle na talířích přelijeme hotovou omáčkou. (Můžeme ještě posypat nastrouhaným sýrem - nemusí být.)