Kuřecí maso s ořechy a řapíkatým celerem
Suroviny
- 120 g Ořechy vlašské
 - 225 g Kuřecí stehna
 - 140 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Omáčka sójová
 - 2 kávová lžička Sherry brandy
 - 1 kávová lžička Solamyl
 - 2 kávová lžička Omáčka ústřicová
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 158 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 48.5 mg
 - Draslík 289.5 mg
 - Vláknina 4601.3 mg
 - Vitamín A 4601.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykostěné kuřecí maso smícháme se sojovou omáčkou, brandy, solamylem, solí a pepřem.
 - 
                                2
Zahřejeme wok, vlijeme olej a přidáme celý česnek. Smažíme asi 1 minutu, aby olej získal chuť česneku.
 - 
                                3
Česnek vyndáme a ve dvou dávkách smažíme maso, nesmí zhnědnout.
 - 
                                4
Vyjmeme a vsypeme rozpůlené ořechy, smažíme asi 2 minuty, až jsou ořechy křehké a mírně zahnědlé.
 - 
                                5
Nakrájíme celer na kousky, přidáme do pánve a vaříme asi 1 minutu, přilijeme ústřicovou omáčku, vodu a přivedeme k varu.
 - 
                                6
Nakonec přidáme do pánve kuře a vše dobře promícháme. Ihned podáváme.