Kari polévka s červenou čočkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 698 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 579 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 166.1 mg
 - Draslík 1049.3 mg
 - Vláknina 15489.5 mg
 - Vitamín A 15489.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.8 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jednu oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, druhou na kostičky. Ve 2 l vody povaříme polovinu zázvoru s kolečky cibule, celým pepřem, 2 lžičkami soli a omytými stehýnky.
 - 
                                2
Zbylý zázvor nakrájíme na plátky, omyté pórky nakrájíme na kolečka.
 - 
                                3
Ze stehýnek odstraníme kůži a maso nakrájíme na kousky. Vývar propasírujeme sítem.
 - 
                                4
Pórek, kostičky cibule a zázvor opékáme asi 5 minut na másle, posypeme kari kořením, přilijeme vývar a kokosové mléko. Přidáme červenou čočku a povaříme 10 minut.
 - 
                                5
Vložíme maso a polévku podle chuti okořeníme a přisolíme.