Sladkokyselá čínská omáčka
Suroviny
- 20 g Ananas
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 ks Broskve
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 0.5 ks Mango
 - 1 špetka Sůl
 - 6 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 - 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 118 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 452 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 1 mg
 - Draslík 453.2 mg
 - Vláknina 6663.7 mg
 - Vitamín A 6663.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.5 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Broskev a mango oloupeme a spolu s kolečkem ananasu nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Zbylé přísady kromě škrobu smícháme a přidáme k nim nakrájené ovoce.
 - 
                                3
Škrob rozmícháme v troše vody, přidáme do omáčky a necháme vzkypět. Podle potřeby omáčku dochutíme a nakonec ozdobíme omytou, nadrobno nakrájenou cibulkou.