Opékaná rýže s vepřovou kýtou
Suroviny
- 60 g Hrášek
 - 150 g Rýže loupaná
 - 250 g Vepřová kýta
 - 350 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Žampiony čerstvé
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.01 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 - 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 221 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 164.5 mg
 - Draslík 854.9 mg
 - Vláknina 8045 mg
 - Vitamín A 8045 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnutou rýži vaříme ve vodě asi 15 minut, vodu slijeme a rýži propláchneme. Ve woku rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, na osminky nakrájenou cibuli a omyté, na tenké plátky nakrájené vepřové maso. Opékáme asi 4 minuty dozlatova. Do woku přidáme na plátky nakrájené žampiony, prolisovaný česnek a opékáme 1 minutu. Vmícháme sójovou omáčku, cukr a zahříváme 2 minuty. Nakonec přisypeme vařenou rýži, oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata a předem uvařený hrášek, vše promícháme a směs vyjmeme na nahřátý talíř. Do woku vlijeme rozšlehaná vejce a mícháme do ztuhnutí. Vrátíme zpět směs s rýží a promícháme s vejci.
 - 
                                2
Pokrm upravíme na nahřáté talíře a ihned podáváme.