Arabské olivy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1622 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 485.9 mg
 - Vláknina 14567.5 mg
 - Vitamín A 14567.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.4 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olivy vypeckujeme a dáme do salátové mísy. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semen, omyjeme a na jemno nasekáme.
 - 
                                2
Oloupaný česnek na jemno nasekáme a promícháme s olivami a chilli papričkou.
 - 
                                3
Fenykl očistíme, omyjeme, jemnou středovou nať odkrojíme a odložíme stranou. Zdužnatělé řapíky nakrájíme na kostičky a přimícháme k olivám. Pomeranče omyjeme horkou vodou, osušíme a kůru z 1 plodu ostrouháme. Z plodu vylisujeme šťávu a přimícháme strouhanou kůru. Marinádu osolíme, opepříme a přišleháme olivový olej.
 - 
                                4
Zbývající pomeranč oloupeme, vykrájíme čisté dílky a přidáme do salátu. Salát promícháme s marinádou a necháme asi 30 minut odležet. Podáváme ozdobené fenyklovou natí.