Pikantní krab na kari
Suroviny
- 300 g Rýže dušená
- 2 kávová lžička Cukr třtinový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 3 ks Cibule
- 5 ks Česnek
- 4 ks Krab
- 2 ks Chilli paprička
- 1.5 polévková lžíce Kari koření
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Víno portské
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- 4 polévková lžíce Olej Heliol jedlý
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 16 g
- Sodík 679 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 100.5 mg
- Draslík 714.9 mg
- Vláknina 5006.5 mg
- Vitamín A 5006.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kraby toboláře dobře omyjeme pod tekoucí vodou, odlomíme klepeta a hlavu vykroutíme. 
- 
                                2Oloupaný česnek s cibulí pokrájíme nadrobno. Chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semínek, omyjeme pod tekoucí vodou, nakrájíme na tenké nudličky. Jarní zelenou cibulku omyjeme, nakrájíme na kroužky. Snítky petržele omyjeme. Všechny pokrájené ingredience si odložíme zvlášť do misek. 
- 
                                3Ve woku rozehřejeme máslo s olejem a zpěníme cibuli s česnekem a chilli. 
- 
                                4Na cibuli položíme kraby, odlomená klepeta, posypeme kari kořením, promícháme a pod pokličkou dusíme 2 minuty. Pak přidáme jarní cibulku, cukr, sójovou omáčku, citronovou šťávu, víno, asijskou omáčku, dosolíme podle chuti, znovu promícháme a dusíme 4-6 minut. 
- 
                                5Kraby na kari podáváme s dušenou rýží a snítkami petrželky. 
- 
                                7
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        