Krůtí maso s kokosem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 g Kokos - mletý (Kopra)
  • 600 g Krůtí prsa
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 2 g Tabasco
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.55 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Chutney mangové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 740 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 162.1 mg
  • Draslík 453 mg
  • Vláknina 1436.5 mg
  • Vitamín A 1436.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky osušíme a naklepeme natenko. Osolíme, opepříme a slabě zaprášíme moukou. V talíři ušleháme vajíčko s 1 lžičkou vody a tabascem. Do druhého talíře nasypeme strouhaný kokos. Řízky obalíme nejprve ve vajíčku, pak v kokosu, obal dobře přimáčkneme a necháme 5 min. odpočinout.

  • 2

    Na středně velkém plameni rozehřejeme pánev a pak na ní rozehřejeme přepuštěné máslo. Řízky smažíme z každé strany asi 4 min. dozlatova. Vyndáme z pánve a servírujeme s mangovým čatní.

Komentáře k receptu