Pikantní vývar s krevetami a nudlemi
Suroviny
- 140 g Nudle rýžové
 - 450 g Filé rybí
 - 230 g Krevety tygří - loupané
 - 115 g Fazolové výhonky
 - 340 g Kokosové mléko
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 0.5 ks Okurka salátová
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 0.5 ks Bujón natur kuřecí
 - 1 špetka Citronová tráva
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.25 hrnek Ořechy Kešu
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 1 polévková lžíce Kari koření
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 161 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 40.3 mg
 - Draslík 244.8 mg
 - Vláknina 4932.7 mg
 - Vitamín A 4932.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V mixéru rozdrtíme nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, opražené kešu oříšky a tenké plátky voňatky. Nudle uvaříme dle instrukcí na obalu a odložíme stranou.
 - 
                                2
Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme rozemletou směs a restujeme za stálého míchání 2 minuty, aby oříšky zhnědly.
 - 
                                3
Přidáme rybí omáčku, směs na kari, kokosové mléko, kostku drůbežího bujonu a listy kari. Vše povaříme cca 10 minut.
 - 
                                4
Na malé kousky rozkrájíme rybí maso a přidáme i s krevetami do kokosového vývaru. Cca 4 minuty povaříme, poté uvařené maso vyjmeme a uchováme v teple.
 - 
                                5
Velký tác vyložíme nakrouhanými listy salátu. Naaranžujeme navrch fazolové výhonky, na nudličky pokrájenou okurku, nadrobno sekanou cibulku spolu s připraveným rybím masem, krevetami a nudlemi. Salát podáváme s mísou krevetových krekrů a vývarem zvlášť slitým do nádoby s vyšším okrajem.