Polévka s rýžovými nudlemi a kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kuřecí prsa
  • 150 g Nudle rýžové
  • 2 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
  • 1 ks Zázvor celý
  • 2 ks Badyán
  • 4 ks Kardamom
  • 1 ks Limetka
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Máta
  • 4 ks Koriandr čerstvý
  • 0.5 ks Skořice celá
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Vývar drůbeží
  • 6 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 851 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 2105 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 1046.6 mg
  • Vláknina 32369.3 mg
  • Vitamín A 32369.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar vlijeme do hrnce a přivedeme k varu. Oloupeme a nakrájíme česnek a zázvor a přidáme do polévky spolu s badyánem, kardamomem, rybí omáčkou a skořicí. Vložíme maso, zakryjeme a vaříme cca 15 min.

  • 2

    Mezitím dle návodu na obalu připravíme nudle a necháme je okapat. Cibulky očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Papričky omyjeme a nakrájíme na velmi tenká kolečka. Koriandr a mátu opláchneme a otrháme lístky. Omytou limetku překrojíme na dílky.

  • 3

    Z vývaru vyjmeme maso, badyán, kardamom a skořici, polévku dochutíme. Maso nakrájíme.

  • 4

    Do misek rozdělíme nudle, cibulky, chilli papričky a maso, zalijeme vývarem, posypeme bylinkami. Na dochucení podáváme zvlášť limetku a samba oelek.

Komentáře k receptu