Rýžové rolky
Suroviny
- 2.3 g Cibule
 - 50 g Mrkev kořen
 - 360 g Rýže loupaná
 - 70 g Ředkev
 - 3 g Sůl
 - 2 g Sůl
 - 1.4 g Česnek
 - 6 g Cukr krupice
 - 2 g Cukr krupice
 - 80 g Hovězí maso zadní
 - 6 g Řasa Nori
 - 100 g Lopuch kořen
 - 27 ml Omáčka sójová
 - 12 ml Omáčka sójová
 - 500 ml Voda pitná
 - 15 ml Voda pitná
 - 200 ml Voda pitná
 - 17 ml Ocet vinný
 - 2 ml Olej sezamový
 - 0.62 ml Olej sezamový
 - 5 ml Víno rýžové čínské
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Okurka salátová
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.01 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
 - Sacharidy 85 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 613 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 83 g
 - Cholesterol 134.3 mg
 - Draslík 244.2 mg
 - Vláknina 8728 mg
 - Vitamín A 8728 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Suroviny na kořenící omáčky promícháme. Rýži namočíme na 30 minut a necháme okapat a nakrájíme na nudličky okurku, mrkev a ředkev. Nudličky salátové okurky jemně prosolíme, necháme 5 minut uležet a potom je vymačkáme v utěrce. Kořen lopuchu oloupeme a naložíme do octa. Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na kostičky a marinujeme v kořenící omáčce s řasami a česnekem, kterou jsme si připravili. Vejce ochutíme solí, rozšleháme a usmažíme z nich tenké omelety.
 - 
                                2
Rýži přivedeme k varu v hrnci s vodou a vaříme 4 minuty, potom oheň zmírníme a vaříme 3 minuty. Když rýže nabobtná, vaříme ji dále na mírném plameni 10 minut. Po uvaření rýži ochutíme solí a sezamovým olejem.
 - 
                                3
Na rozehřátém oleji orestujeme nakrájenou mrkev a nudličky okurky. Na další pánvi orestujeme kousky kořene lopuchu, které zalijeme připravenou kořenící omáčkou, a potom je restujeme i s omáčkou dalších 10 minut.
 - 
                                4
Omeletu nakrájíme na proužky. Na střední teplotě orestujeme dále plátky řas. Na orestované plátky řas rozložíme vařenou rýži, kousky připravené mrkve, marinované okurky, masa, lopuchu a proužky vaječných omelet.
 - 
                                5
Orestované řasy, které jsme naplnili připravenými surovinami, zavineme do válečků o průměru 4 cm,a ty potom nakrájíme na kolečka. Servírujeme studené, jako předkrm.