Žížalkový skopový kebab

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Skopová kýta
  • 40 g Mák mletý
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 2 kávová lžička Garam masala
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Kardamom
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 4 kávová lžička Koriandr celý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Skořice celá
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.23 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 446.3 mg
  • Vláknina 8868.8 mg
  • Vitamín A 8868.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na nudličky. Cibuli i česnek oloupeme, rozemeleme, přidáme mák, horké koření, muškátový oříšek a sůl, vše utřeme do pasty. Potřeme jí maso, pokapeme olejem a necháme 2 - 3 hodiny marinovat.

  • 2

    Poté nudličky zkroutíme jako žížlky, napícháme na jehlice a grilujeme. Mezitím je potíráme rozpuštěným máslem.

  • 4

    Horké koření [39441]:

  • 5

    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu