Kořeněný dušený špenát
Suroviny
- 500 g Špenát listový čerstvý
 - 0.5 kávová lžička Kmín celý
 - 0.12 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 0.25 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Kardamom
 - 0.25 kávová lžička Hřebíček
 - 0.25 kávová lžička Garam masala
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 0.25 kávová lžička Skořice celá
 - 1 kávová lžička Koriandr celý
 - 4 ks Cibule
 - 1 ks Feferony
 - 1 špetka Sůl
 - 4 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 171 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 992.7 mg
 - Vláknina 10759.1 mg
 - Vitamín A 10759.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.7 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme a na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova. Přidáme česnek utřený se solí a zázvorem. Poté vmícháme nasekanou feferonku, špenát a všechny ostatní ingredience.
 - 
                                2
Důkladně promícháme a na mírném ohni dusíme doměkka.
 - 
                                3
Horké koření [39441]:
 - 
                                4
Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.