Vařená tykev s máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 143 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 20 mg
 - Draslík 485.6 mg
 - Vláknina 4800 mg
 - Vitamín A 4800 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.8 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tykev očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji. Tykev vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Poté scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Tykev vložíme do mísy, osladíme, přelijeme rozpuštěným máslem a posypeme osmaženou cibulí.