Hovězí polévka s pikantními masovými kuličkami
Suroviny
- 150 g Rýže loupaná
 - 500 g Hovězí maso přední
 - 200 g Hovězí maso mleté
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 1 špetka Kmín mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 1 dl Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 233 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 169.8 mg
 - Draslík 648 mg
 - Vláknina 2316.1 mg
 - Vitamín A 2316.1 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce smícháme mleté maso s vajíčkem, podle chuti opepříme, osolíme. Uděláme malé kuličky, ty v pánvi na oleji opečeme do zlatova.
 - 
                                2
Hovězí maso nakrájíme na kostičky a vaříme v tlakovém hrnci 20 minut. Pak do vývaru k téměř uvařenému masu přidáme opečené kuličky, rýži a rajčatovou šťávu, vše vaříme pod tlakem ještě 10 minut. Uvařenou polévku dochutíme trochou skořice a kmínem, před podáváním posypeme omytou najemno nasekanou natí petrželky.