Masové šišky z jehněčího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 104 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 91.3 mg
 - Draslík 326 mg
 - Vláknina 1042.6 mg
 - Vitamín A 1042.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželovou nať omyjeme a najemno nasekáme.
 - 
                                2
V míse smícháme mleté jehněčí maso, nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku a podle chuti okořeníme koriandrem, kmínem, kardamomem, novým kořením a paprikou, opepříme a osolíme. Vše velmi důkladně promícháme a prohněteme.
 - 
                                3
V navlhčené dlani pak ze směsi vytvoříme válečky dlouhé asi 10 cm.
 - 
                                4
V pánvi rozpálíme olej a v něm masové válečky pečeme ze všech stran, dokud nemají zlatavou barvu.
 - 
                                5
Podáváme horké se zeleninovým salátem a arabským chlebem. Vhodnou přílohou jsou i opékané brambory.