Indické nadívané kuře
Suroviny
- 250 ml Tvaroh jemný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Kurkuma
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Mák mletý
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 3 kávová lžička Kokos sušený
 - 2 kávová lžička Koriandr mletý
 - 2 ks Cibule
 - 15 ks Mandle
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Kardamom
 - 2 ks Hřebíček
 - 20 ks Rozinky tmavé
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.5 kg Kuře
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2612 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 204 g
 - Sodík 446 mg
 - Bílkoviny 137 g
 - Uhlovodany 83 g
 - Cholesterol 421.3 mg
 - Draslík 3087.5 mg
 - Vláknina 86076.7 mg
 - Vitamín A 86076.7 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.5 mg
 - Vitamín E 80.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Celé kuře zbavíme nečistot a opláchneme pod tekoucí vodou. Dáme vařit vodu a uvaříme v ní dvě vejce.
 - 
                                2
Na nádivku si smícháme 2 syrová vejce, 2 nakrájená vařená vejce, půlku cibule, nakrájenou na kostičky, nakrájené mandle, špetku pepře a soli. Touto směsí kuře naplníme a obvážeme nití. V misce smícháme hřebíček, chilli koření, kardamom, kmín, kokos, koriandr, kurkumu a mák. Kuře posypeme zhruba polovinou koření.
 - 
                                3
Smícháme tvaroh a zbylou směs koření. Tuto směs nalijeme do pekáče a položíme na ni kuře. Strčíme jej do trouby a pečeme asi 50 minut při 200°C.
 - 
                                4
Když je kuře upečené, zbavíme jej nití, přelijeme směsí a ihned podáváme.