Indická kořeněná kuřecí stehna
Suroviny
- 50 ml Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 1 kávová lžička Kardamom
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 kávová lžička Kmín mletý
 - 2 ks Cibule
 - 6 ks Kuřecí stehna
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Pasta česneková
 - 1 polévková lžíce Pasta zázvorová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 294 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 176 mg
 - Draslík 497.4 mg
 - Vláknina 1994.1 mg
 - Vitamín A 1994.1 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí stehýnka opláchneme pod tekoucí vodou a zbavíme je kůže. Veškeré mleté koření smícháme dohromady v misce a odložíme bokem.
 - 
                                2
Stehýnka potřeme česnekovou a zázvorovou pastou, zalijeme citronovou šťávou, dochutíme solí a odložíme na dvě hodiny do lednice marinovat.
 - 
                                3
Následně stehna okořeníme směsicí koření z misky. Cibuli zbavíme slupky, nakrájíme nadrobno a necháme smažit na rozehřátém másle. Následně přidáme do pánve stehýnka, přikryjeme poklicí a necháme dusit, dokud nejsou stehýnka měkká. Ozdobíme lístky koriandru a můžeme servírovat.