Cuketa v kořeněné omáčce
Suroviny
- 50 ml Máslo čerstvé
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 150 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kurkuma
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 kávová lžička Kmín římský
 - 2 kávová lžička Pasta česneková
 - 2 kávová lžička Pasta zázvorová
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 1 kg Cuketa
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 162 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 181 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 16 mg
 - Draslík 709.5 mg
 - Vláknina 7482.8 mg
 - Vitamín A 7482.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukety zbavíme slupky, opláchneme, nakrájíme a ochutíme špetkou soli. Rajčata a oloupanou cibuli rozmixujeme. Na pánvi rozpustíme máslo a na něm osmažíme cukety, které následně přemístíme na talíř.
 - 
                                2
Na stejném tuku osmahneme cibuli a zázvorovou a česnekovou pastu, dokud nezezlátne. Zalijeme rozmixovanými rajskými jablíčky, posypeme koriandrem, chilli, kurkumou a mletým kmínem. Vše za stálého míchání smažíme, dokud se od koření neoddělí veškerý tuk.
 - 
                                3
Do směsi ponoříme osmahlé cukety a zalijeme trochou vody. Dusíme, dokud nejsou cukety měkké. Omáčku dochutíme garam masalou, zalijeme mlékem a důkladně promícháme. Ozdobíme nasekanými koriandrovými lístky a ihned podáváme.