Kuřecí prsa na zázvoru s ořechy
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
 - 100 g Ořechy vlašské
 - 8 g Sůl
 - 50 g Zázvor mletý
 - 20 g Solamyl
 - 40 g Petržel kudrnka
 - 20 ml Med včelí
 - 40 ml Omáčka sójová
 - 300 ml Vývar drůbeží
 - 20 ml Ocet rýžový
 - 40 ml Sherry brandy
 - 2 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Cibule červená
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.2 dl Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 806 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 1255 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 80 mg
 - Draslík 840.9 mg
 - Vláknina 8507.5 mg
 - Vitamín A 8507.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.4 mg
 - Vitamín E 7.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce vyšleháme bílky, 20 ml sójové omáčky a Solamyl. Osušená kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a namočíme do sójové směsi. V pánvi wok rozpálíme olej a postupně přidáváme maso a asi 3 minuty opékáme, poté vyjmeme a necháme na papírové utěrce okapat. Do pánve vložíme půlky ořechů a krátce orestujeme, odložíme do misky. Pak na pánvi asi minutu orestujeme nasekaný česnek, zázvor a cibuli, přidáme maso a ořechy. Zbylou sójovou omáčku smícháme s medem, sherry brandy, vývarem a octem a směsí zalijeme maso na pánvi, necháme přejít varem, osolíme a podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.