Indonéská rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 142 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 206.2 mg
 - Vláknina 8147.3 mg
 - Vitamín A 8147.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.6 mg
 - Vitamín E 9.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrůlku přivedeme osolenou vodu k varu. Do vody přisypeme opranou rýži a zamícháme. Kastrůlek s rýží přiklopíme poklicí a vložíme na 15 minut do horké trouby. Potom ji vyndáme z trouby, necháme ještě pod poklici dojít.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej, na kterém zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli. K cibuli přidáme oloupané a na malé kousky nakrájené jablko a rozinky. Nakonec vmícháme spařené, oloupané a nadrobno nasekané mandle.
 - 
                                3
Všechny suroviny prohřejeme asi 5 minut. Potom přisypeme měkkou rýží, scezené a okapané mandarinky. Dochutíme solí, kari kořením, zamícháme a stáhneme z ohně.