Čočkový dip

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Čočka červená
  • 200 ml Mléko kokosové
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 plátek Chléb Pita
  • 0.5 dl Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Kmín římský
  • 0.18 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Kari pasta červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 544.3 mg
  • Vláknina 15058 mg
  • Vitamín A 15058 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nadrobno pokrájíme cibuli, česnek, chilli papričku a asi 4 cm čerstvého zázvoru. Opekáme na slunečnicovém oleji s římským kmínem přibližně 5 minut. Přidáme 400 ml vody, červenou čočku, kari pastu, zakryjeme a vaříme do měkka cca 15 minut. Po přilití 200 ml kokosového mléka povaříme do zhoustnutí, musíme ale počítat s tím, že při chladnutí směs ještě zahoustne. Po odstavení vmícháme hrst sekaného čerstvého koriandru a citronovou šťávu, můžeme dosolit. Přílohou bývá arabský chleba.

Komentáře k receptu