Jackfruitové kuličky s indickou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 ml Jogurt bílý
  • 50 ml Máslo čerstvé
  • 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Voda pitná
  • 50 ml Mouka cizrnová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 3 kávová lžička Garam masala
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 4 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Zázvor celý
  • 10 ks Chilli paprička zelená
  • 1 ks Paneer sýr
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 kg Jackfruit
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Koriandr mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 161 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 20.4 mg
  • Draslík 873.6 mg
  • Vláknina 5737.6 mg
  • Vitamín A 5737.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a očistíme česnek, cibuli a polovinu zázvoru. Vše důkladně rozmělníme, dokud nevznikne jemná pasta. Rajčata rozmixujeme. Zbylý zázvor, zelené chilli a lístky koriandru nasekáme a nastrouháme tvaroh.

  • 2

    Nakrájený jackfruit umístíme do hrnce a vaříme, dokud není měkký. Jackfruit rozmělníme, dokud z něj nevznikne jemná pasta. Směs zasypeme luštěninovou moukou, lžičkou garam masaly, přidáme špetku soli a vše důkladně promícháme.

  • 3

    Nastrouhaný panír řádně smícháme s nakrájeným koriandrem, chilli, zázvorem a solí a zpracujeme na bochánky. Tyto bochánky naplníme lžičkou jackfruitové směsi. Opět důkladně zpracujeme.

  • 4

    Pánev naplníme olejem a rozehřejeme. Bochánky v něm ponořené osmažíme.

  • 5

    Na másle osmahneme cibuli, pastu z česneku a zázvoru a bobkový list. Zalijeme rozmixovanými rajčaty, jogurtem a poprášíme mletým kořením. Přidáme špetku soli. Směs smažíme, dokud nepustí tuk. Zalijeme vodou a necháme vařit.

  • 6

    Když je omáčka v bodu varu, ponoříme do ní osmahnuté bochánky a vaříme 5 minut. Následně vyjmeme na 4 talíře, ozdobíme koriandrem a šlehačkou. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu