Polévka z červené čočky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 175 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 70 g Cibule
  • 30 g Tuk rostlinný
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 4 krajíc Veka
  • 200 ml Čočka červená
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 610 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 225 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 631.1 mg
  • Vláknina 22970.4 mg
  • Vitamín A 22970.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli drobně pokrájíme, zpěníme na rozpáleném tuku, lehce poprášíme moukou. Přilijeme 1 l vody a dobře rozšleháme. Přivedeme k varu. Poté vsypeme čočku, kterou jsme předtím na cca dvě hodiny nechali máčet ve vodě, osolíme. Polévku vaříme do změknutí čočky, kterou následně propasírujeme a dáme celé znovu vařit.

  • 2

    Mezitím si veku pokrájíme na menší kostičky, které nasucho osmahneme na pánvi.

  • 3

    Polévku servírujeme s nasucho osmahlými kostičkami veky, přelitou cayenským pepřem zpěněným na másle.

Komentáře k receptu