Sladkost z jablek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 68.8 mg
 - Draslík 286.9 mg
 - Vláknina 9620 mg
 - Vitamín A 9620 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců a stopek.
 - 
                                2
Naskládáme je do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 10 minut. Poté přidáme citrónovou šťávu, cukr a pozvolna vaříme ještě 15 minut.
 - 
                                3
Podáváme vychlazené, zdobené šlehačkou.