Větrníky s tvarohovým krémem
Suroviny
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 500 g Sýr Lučina - termizovaný
 - 70 g Tuk
 - 6 g Petržel - nať
 - 6 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 25 g Maizena - kukuřičný škrob
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 250 ml Voda pitná
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Paprika mletá sladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 984 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 80 g
 - Sodík 248 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 392.1 mg
 - Draslík 262.1 mg
 - Vláknina 2591.9 mg
 - Vitamín A 2591.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z vody, tuku a soli připravíme směs, kterou uvedeme k varu. Postupně vmícháváme mouku smíchanou se škrobem. Těsto mícháme tak dlouho, až se nechytá hrnce.
 - 
                                2
Hotové těsto přendáme do misky a smícháme s vejcem a práškem do pečiva. Pomocí plnícího sáčku se širší trubičkou nastříkáme na vymazaný plech širší bochánky, které potřeme vodou. Pečeme při 150 °C cca 15 minut.
 - 
                                3
Z tvarohového sýru, šlehačky a rozpuštěné lžíce tuku utřeme krém, který ochutíme červenou paprikou a sekanou petrželí. Osolíme dle chuti.
 - 
                                4
Připraveným krémem naplníme upečené větrníky, které jsme rozřízli po délce nožem.