Kuřecí kebab s kari omáčkou
Suroviny
- 800 g Kuřecí stehna
 - 8 g Sůl
 - 3 g Zázvor celý
 - 100 g Lilek
 - 200 g Cuketa
 - 200 g Paprika červená
 - 50 g Kari pasta
 - 5 g Cukr třtinový
 - 40 ml Olej sezamový
 - 40 ml Omáčka sojová světlá
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Cibule
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.5 dl Limetková šťáva
 - 0.5 dl Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 644 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 1412 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 166 mg
 - Draslík 763.6 mg
 - Vláknina 5960 mg
 - Vitamín A 5960 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 83.4 mg
 - Vitamín E 4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na kostky a vložíme do nekovové mísy. Přidáme limetkovou šťávu, zázvor, sůl, arašídový olej a nasekanou chilli papričku. Všechno dobře promícháme, zakryjeme a necháme aspoň 3 hodiny v lednici marinovat.
 - 
                                2
Naložené maso napícháme na špejle a na grilovací pánvi opékáme ze všech stran dozlatova, průběžně potíráme marinádou.
 - 
                                3
Mezitím na pánvi osmažíme na sezamovém oleji nakrájenou cibuli a česnek doměkka, přisypeme na kostičky nakrájený lilek, cuketu a červenou papriku a 4 minuty restujeme, až zelenina pustí šťávu. Přidáme kari pastu, sojovou omáčku, dochutíme třtinovým cukrem a necháme 1-2 minuty povařit.
 - 
                                4
Kebab servírujeme politý omáčkou např. s mačkanými bramborami.