Nákyp z cuket a sýra v listovém těstu
Suroviny
- 400 g Listové těsto
 - 500 g Cuketa
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 200 g Jogurt bílý
 - 200 g Sýr Feta
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 hrst Máta
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 471 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 262.2 mg
 - Draslík 620.1 mg
 - Vláknina 8047.5 mg
 - Vitamín A 8047.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.7 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mražené těsto necháme povolit. Cukety očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Chilli papričku očistíme, odstraníme semínka, česnek oloupeme a obojí nasekáme nadrobno. Rozpálíme 2 lžíce oleje a cca 5 minut na něm orestujeme cukety, chilli, česnek a rajčata. Osolíme, opepříme a dochutíme římským kmínem.
 - 
                                2
Vejce rozmícháme metličkou s jogurtem a pepřem. Troubu rozpálíme na 180 °C. Sýr rozdrobíme, mátu opláchneme, několik lístků odložíme a zbytek nasekáme.
 - 
                                3
Rozválíme těsto a cca 1/3 vyložíme vymazanou formu. Rozdělíme na něj 1/2 cuket, sýra, máty a jogurtové směsi. Zakryjeme těstem, zlehka potřeme olejem a rozdělíme na něj zbývající směs. Zakryjeme zbylým těstem.
 - 
                                4
Žloutek rozmícháme se zbytkem oleje a potřeme jím horní vrstvu těsta. Pečeme 40-45 minut do zlatohněda. Nakrájíme, dozdobíme mátovými lístky a podáváme.