Íránské patisony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 790 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 65 g
 - Cholesterol 3.7 mg
 - Draslík 785.8 mg
 - Vláknina 15579.1 mg
 - Vitamín A 15579.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuskus dáme do mísy a přilijeme vývar. Necháme odpočívat asi 10 minut, potom ho přendáme do cedníku nad hrnec vařící vody, přikryjeme a napařujeme 10 minut.
 - 
                                2
Oloupeme patison, nakrájíme na 5 cm silné plátky a vnitřky vydlabeme. Blanšírujeme ho ve vařící slané vodě 2 minuty. Plátky patisonu rozprostřeme do zapékací mísy lehce vymazané máslem.
 - 
                                3
Rozehřejeme olej, přidáme nasekanou šalotku a osmažíme ji. Přidáme nakrájené houby, citronovu kůru a šťávu, sůl a pepř podle chuti a 8 minut podusíme doměkka.
 - 
                                4
Směs promícháme s kuskusem. Vmícháme nakrájené jarní cibulky, jogurt, mátu, olivy, sůl a pepř.
 - 
                                5
Kuskusovou směsí naplníme patisony, zakryjeme alobalem a pečeme 20-25 minut v troubě na 190 °C.