Chlebové trojhránky plněné špenátovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 20 g Droždí
  • 5 g Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 2 dl Špenátový protlak mražený
  • 0.5 dl Citronová šťáva
  • 0.5 kg Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 158 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 97 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 113.2 mg
  • Vláknina 1671.9 mg
  • Vitamín A 1671.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme chlebové těsto. V misce smícháme trochu vody s cukrem a droždím, necháme vzejít kvásek. Do větší mísy prosejeme zbytek mouky, mírně ji osolíme, smícháme se vzešlým kváskem a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté na pomoučněném vále rozdělíme na osm bochánků a necháme kynout dalších 10 - 15 minut. Pak bochánky rozválíme na 12 placek a necháme ještě 30 minut odpočinout.

  • 2

    V době, kdy těsto kyne, připravíme špenátovou náplň. Oloupeme a najemno nakrájíme cibuli, v misce ji smícháme se špenátovým protlakem a citronovou šťávou, podle chuti okořeníme, osolíme a opepříme, necháme přikryté 30 minut rozležet.

  • 3

    Špenátovou směs poté rozdělíme na chlebové placky, ty přeložíme tak, aby vytvořily trojúhelník. Okraje potřeme bílkem, aby se od sebe neodlepovaly.

  • 4

    Plněné chlebové trojhránky pečeme 10 - 15 minut na vymaštěném plechu v troubě, předehřáté na 200 stupňů, dokud nemají zlatavou barvu.

Komentáře k receptu