Rizoto z rybího filé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 25 g Mandle
  • 3 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kurkuma
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 2.5 l Voda pitná
  • 0.2 dl Olej olivový
  • 1 kg Rýže loupaná
  • 1 kg Filé rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 839 kcal
  • Sacharidy 142 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 83 g
  • Uhlovodany 142 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 236.5 mg
  • Vláknina 12114.9 mg
  • Vitamín A 12114.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filé nakrájíme na kostky, okořeníme a osolíme. Mandle spaříme, oloupeme a rozpůlíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a na něm opečeme kostky filé, pak je vyjmeme a dáme do tepla. Na oleji, na kterém jsme opékali rybu, osmahneme mandle a vyjmeme je na talířek. Pak do pánve vložíme nakrájenou cibuli a opečeme ji.

  • 3

    Větší plošší hrnec vymažeme a dáme do něj postupně jednotlivé vrstvy rizota. Nejdříve opečené filé, na něj cibuli a na ni vrstvu rýže. Vše dobře upěchujeme a zalijeme přiměřeně horkou osolenou vodou tak, aby byla alespoň 2 cm nad rýži. Hrnec přikryjeme poklicí a dusíme na mírném ohni, dokud se voda nevsákne a rýže není měkká. Na hrnec pak dáme plochou mísu a otočíme ho dnem vzhůru, necháme 10 minut stát. Pak hrnec odstraníme a hotové rizoto posypeme opraženými mandlemi.

Komentáře k receptu