Ryba s datlemi na roštu s pikantní nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 727 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 69 mg
 - Bílkoviny 70 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 240 mg
 - Draslík 276.9 mg
 - Vláknina 5394.8 mg
 - Vitamín A 5394.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykuchané ryby očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a necháme v chladu odležet.
 - 
                                2
Datle namočíme na 30 minut do 0,5 l vody.
 - 
                                3
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. V misce smícháme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme koriandr, kurkumu, papriku, kmín, pepř, sůl a trochu vody. Touto směsí pak ryby naplníme a uzavřeme pomocí jehel.
 - 
                                4
Datle vyjmeme z vody a vypeckujeme, rozmixujeme je s trochou vody, aby se vytvořila hustá pasta, kterou ryby potřeme po obou stranách.
 - 
                                5
Rozehřejeme gril a na roštu ryby opékáme z každé strany 5 minut.