Kirgizský jehněčí guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí kýta
  • 100 g Arašídy
  • 600 g Brambory vařené
  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1007 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 1023 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 100.4 mg
  • Draslík 1172.9 mg
  • Vláknina 14747.8 mg
  • Vitamín A 14747.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 6.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou jehněčí kýtu nakrájíme na menší kostky a nadrobno cibuli. V kastrole na polovině oleje cibuli dorůžova orestujeme, přidáme jehněčí maso, osolíme a po všech stranách ho rychle opečeme. Potom maso podlijeme horkým zeleninovým vývarem nebo vodou a asi půl hodiny ho zakryté poklicí dusíme.

  • 2

    Deset minut před ukončením dušení na pánvičce rozpálíme zbytek oleje a na něm osmažíme nahrubo nadrcené arašídy. Ve chvíli, kdy je sejmeme z ohně, přimícháme k nim prolisovaný česnek, pepř a lžíci sladké papriky. Směs nasypeme na maso, dobře spolu promícháme, necháme přejít varem a odstavíme.

  • 3

    Jehněčí guláš podáváme s vařenými bramborami nebo dušenou rýží.

Komentáře k receptu