Kořeněné ankarské kuře zapečené s rajčaty
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
 - 400 g Kuřecí stehna
 - 150 ml Vývar drůbeží
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 6 ks Rajčata
 - 3 ks Cibule
 - 3 ks Mrkev kořen
 - 8 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn
 - 1 polévková lžíce Tymián
 - 3 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 0.26 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 614 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 147 mg
 - Draslík 1013.5 mg
 - Vláknina 12794 mg
 - Vitamín A 12794 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.4 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata lehce nařízneme do kříže, spaříme, oloupeme a pokrájíme na čtvrtky, nasekáme rozmarýn s tymiánem, dále oloupeme cibuli, česnek i mrkev. Cibule rozčtvrtíme, česnek s mrkví rozkrájíme na plátky. Čtyři kuřecí stehna a 4 prsa omyjeme, osušíme, poté je osolíme, okořeníme pepřem.
 - 
                                2
Ve velikém kastrolu rozehřejeme na střední teplotu olivový olej a na něm do hněda opečeme z obou stran kuřecí porce. K opečenému kuřeti přidáme cibuli i česnek s mrkví a zvolna osmažíme. Nakonec přidáme nasekané bylinky, přilijeme drůbeží vývar s citronovou šťávou a zvolna společně 10 minut povaříme.
 - 
                                3
Směs potom přendáme do velkého pekáče, který vložíme do trouby, předehřáté na 200 °C. Odkryté zapékáme půl hodiny.
 - 
                                4
Na každý talíř položíme jeden kousek prsou a jeden kousek stehna, obložíme pečenou zeleninou, přelijeme šťávou.