Sladké kynuté tyčinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 5 g Droždí
  • 450 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Cukr krystal
  • 2 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 1.5 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 32.3 mg
  • Vláknina 137.5 mg
  • Vitamín A 137.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí rozmícháme v 0,5 dl teplé vody. Mouku vsypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj vlijeme vodu s droždím, přidáme sůl, moučkový cukr a 2,5 dl teplé vody. Vše zpracujeme na husté, ale stále ještě tekuté těsto, přikryjeme utěrkou, necháme na teplém místě 30 minut vykynout.

  • 2

    Než těsto vykyne, připravíme sirup. V 2 dl vody rozpustíme krystalový cukr, vodu přivedeme do varu, přilijeme citronovou šťávu a 15 minut vaříme, poté necháme vychladnout.

  • 3

    Vykynuté těsto promíchánme a vytvoříme z něj tyčinky o půrůměru 1 centimetr. V pánvi rozpálíme olej, na něm tyčinky smažíme přibližně 3 minuty do zlatova.

  • 4

    Opečené vyjmeme z oleje, necháme na savém ubrousku okapat, namáčíme je v chladném sirupu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu