Plněné pečené kibbi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Oříšky piniové
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 750 g Jehněčí maso mleté
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Kmín římský
  • 2 dl Olej olivový
  • 0.5 kg Bulgur
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 968 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 93.3 mg
  • Draslík 678.5 mg
  • Vláknina 31835.1 mg
  • Vitamín A 31835.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme mleté jehněčí maso míchané s bulgurem - Kibbi. Bulgur namočíme na půl hodiny do studené vody, aby změkl. Jednu cibuli velmi jemně nakrájíme nebo semeleme v mlýnku a smícháme s polovinou mletého masa. Bulgur scedíme přes síto a v míse smícháme s masovou směsí, dochutíme skořicí a kmínem a osolíme. Dobře promícháme, až vznikne jednolitá hmota. Přikryjeme poklicí a dáme do chladna.

  • 2

    Druhou cibuli nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm ji necháme zesklovatět, vsypeme oříšky a zlehka opražíme. Pak přidáme zbytek mletého masa a za stálého míchání dusíme, až se vypaří všechna šťáva. Pánev odstavíme z ohně, podle chuti přidáme skořici, opepříme a osolíme.

  • 3

    Větší zapékací mísu vymažeme, na dno dáme polovinu masové směsi Kibbi a rukou upěchujeme. Pak dáme vrstvu smaženého masa z pánve a na ni zbytek směsi Kibbi. Olivový olej smícháme v misce metlou s dvěma lžícemi studené vody a připravenou směs v zapékací míse polijeme.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě přibližně 30 minut, dokud na povrchu není hnědá barva. Během pečení alespoň 3x pokropíme vodou.

  • 5

    Podávat můžeme horké i studené se zeleninovým salátem a chlebem.

Komentáře k receptu