Arabský salát - tabbouleh

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Bulgur
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Okurka salátová
  • 8 ks Rajčata Cherry
  • 5 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 4 polévková lžíce Olivy černé
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 308 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 701.4 mg
  • Vláknina 22738.6 mg
  • Vitamín A 22738.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předvařenou pšenici bulgur dáme do hrnce s 5 dl vody a pomalu ji vaříme 10 minut. Poté ji zakrytou odstavíme z plotny, zakryjeme a necháme asi 15 minut bobtnat. Omyjeme velká masitá rajčata a Cherry rajčata červená i žlutá. Velká rajčata nakrájíme na kostičky, Cherry rajčata pokrájíme na poloviny a vše odložíme do velké mísy. Očistíme a omyjeme jarní cibulku, čerstvou mátu, kopr a petrželku. Bylinky drobně pokrájíme. Okurku (hadovku) omyjeme a nakrájíme na kostičky. Nakládané černé olivy bez pecek rozkrájíme na poloviny. Malou chilli papričku a masitou žlutou papriku omyjeme. Papriky rozkrojíme, zbavíme semínek, chilli drobně nasekáme, papriku pokrájíme na kostičky.

  • 2

    Všechny ingredience dáme do mísy k rajčatům, přidáme bulgur, olivový olej, citrónovou šťávu, sůl, pepř a vše promícháme, dáme na 1 hodinu odležet, až poté servírujeme.

Komentáře k receptu