Arabský chléb s bulgurovými koláčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Bulgur
  • 50 g Sýr Feta
  • 200 g Okurka salátová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Rajčata
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Cibule červená
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 plátek Chléb Pita
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Majonéza
  • 1 polévková lžíce Meduňka
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 2 polévková lžíce Česnekové máslo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 290 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 16.1 mg
  • Draslík 436.2 mg
  • Vláknina 13958.8 mg
  • Vitamín A 13958.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bulgur dáme do hrnce, zalijeme 2.5-3 dl vody a přivedeme k varu. Po 5 minutách hrnec odstavíme z plotny, zakryjeme poklicí a necháme téměř hodinu odstát.

  • 2

    Arabský chléb (4 ks) rozkrojíme tak, aby vznikly kapsy, vnitřek potřeme česnekovým máslem.

  • 3

    Očistíme česnek, jarní cibulku, petrželku, mátu a meduňku. Bylinky s cibulkou pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Tvrdý sýr nastrouháme. Všechny ingredience dáme do mísy, přidáme nabobtnalý bulgur, který jsme vymačkali z přebytečné vody. Ochutíme sójovou omáčkou, solí, pepřem a vše dobře promícháme. Ze směsi utvoříme tenčí placičky, které vložíme do chleba.

  • 4

    Omyjeme salátovou okurku, rajčata a červenou cibuli. Vše nakrájíme na tenké plátky, rozdělíme a vložíme do chlebů. Zeleninu potřeme majonézou a servírujeme.

Komentáře k receptu