Krupičná helva

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cukr krupice
  • 50 g Mandle
  • 100 g Oříšky piniové
  • 250 g Pšeničná krupice
  • 170 g Máslo čerstvé
  • 750 ml Mléko polotučné
  • 4 kávová lžička Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1275 kcal
  • Sacharidy 167 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 111 g
  • Cholesterol 69.8 mg
  • Draslík 239.5 mg
  • Vláknina 7900 mg
  • Vitamín A 7900 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 5.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozpustíme a osmažíme na něm piniové oříšky a krupičku. Postupně přiléváme mléko svařené s cukrem. Vše necháme přiklopené 15 minut povařit. Poté odstavíme z plotny a necháme 15 minut odstát.

  • 2

    Uvařenou helvu rozdělíme do servírovacích mističek, podáváme posypané moučkovým cukrem a sekanými mandlemi.

Komentáře k receptu