Pastýřský salát se sýrem fetta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 50 g Olivy černé
  • 200 g Sýr Feta
  • 500 g Okurka salátová
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 391 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 538.8 mg
  • Vláknina 6090.8 mg
  • Vitamín A 6090.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata a okurku omyjeme, nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a rovněž nakrájíme. Chilli papričku očistíme, odstraníme semínka a nasekáme nadrobno. Omytou petrželku najemno nasekáme.

  • 2

    Dresink vinaigrette ušleháme z octa, oleje, soli a pepře a promícháme s připravenou zeleninou. Vše vložíme do salátové mísy.

  • 3

    Sýr fetta nakrájíme na kostičky, rozložíme na salát, dozdobíme olivami a podáváme.

  • 4

    Jako přílohu můžeme použít například sezamové chlebové placky.

Komentáře k receptu