Perský hamburger

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 60 g Strouhanka
  • 5 g Kari koření
  • 3 g Kurkuma
  • 3 g Skořice mletá
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 5 g Kmín římský
  • 100 g Okurka salátová
  • 500 g Jehněčí maso mleté
  • 10 g Máta
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 10 g Protlak rajčatový
  • 4 krajíc Chléb Pita
  • 4 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 674 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 92.3 mg
  • Draslík 478.1 mg
  • Vláknina 5192.4 mg
  • Vitamín A 5192.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mleté maso, 1 lžíci jogurtu, přidáme ostatní přísady a zamícháme. Vypracujeme 4-8 nižších placiček.

  • 2

    3-4 minuty je z každé strany smažíme 10 cm pod horkým grilem, až jsou dohněda opečené a křupavé. Podáváme v chlebu pita s jogurtem, mátou a kolečky okurky.

Komentáře k receptu