Arabský rýžový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cukr krupice
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 5 g Citronová kůra
  • 2 g Kardamom
  • 3 g Skořice mletá
  • 200 g Rýže Arborio
  • 600 ml Mléko polotučné
  • 3 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 19.5 mg
  • Draslík 13.6 mg
  • Vláknina 2653.5 mg
  • Vitamín A 2653.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži ve vodě dobře propláchneme a vodu vytřepeme. Vsypeme ji do vymazané zapékací mísy. Zalijeme mlékem se skořicí, solí a muškátovým oříškem.

  • 2

    Necháme stát přibližně 30 minut, než trochu nabobtná.

  • 3

    K rýži přidáme cukr, citronovou kůru, kardamom a zamícháme. Povrch

  • 4

    posázíme vločkami másla. Pečeme 2 - 2 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 150 °C do zlatova. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu