Betelové listy s pikantní nádivkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Vepřové maso mleté
  • 1 ks Ořechy burské pražené
  • 1 ks Zázvor celý
  • 4 ks Šalotka
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Limetka
  • 2 ks Omáčka rybí
  • 2 ks Olej arašídový (podzemnicový)
  • 16 ks Betelové listy
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 cl Garnát obecný
  • 2 polévková lžíce Cukr palmový
  • 1 polévková lžíce Tamarindové pyré
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3017 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 291 g
  • Sodík 412 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 64.3 mg
  • Draslík 1949.2 mg
  • Vláknina 11810 mg
  • Vitamín A 11810 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.4 mg
  • Vitamín E 39.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi wok rozpálíme olej a restujeme v něm šalotku a česnek dozlatova. Poté přidáme maso (podle chuti mleté vepřové nebo kuřecí) a smažíme doběla. Dále přidáme rybí omáčku, tamarindové pyré, garnáty (1 polévkovou lžíci nasekaných sušených garnátů) a palmový cukr. Vše dusíme, dokud směs není lepkavá a nezhnědne. Nakonec vmícháme zázvor, chilli papričky - najemno nasekané, opražené, najemno nasekané burské oříšky a lístky koriandru.

  • 2

    Betelové listy připravíme na talíř, na každý dáme lžicí porci směsi.

  • 3

    Podáváme s měsíčky limetek - kvůli jejich šťávě, kterou každou porci dochutíme.

Komentáře k receptu